İKINCI EL ARAç FIYATLARı MARTTA YüZDE 2.1 ARTTı

İkinci el araç fiyatlarında yaklaşık yedi ayı bulan düşüş trendi sona ermiş ve fiyatlar sene başından itibaren tekrar yükselişe geçmişti. Açıklanan son raporlar, mart ayında ikinci el araç fiyatlarının yüzde 2.1 arttığını ortaya koydu.

Online ikinci el araç platformu VavaCars, yapay zekâ ile geliştirdiği VavaAI Fiyat Endeksi’nin Mart 2024 sonuçlarını açıkladı. VavaCars’ın kamuya açık verilerin analizini yaparak yayımladığı fiyat endeksine göre, ikinci el araçlarda satış fiyatı Mart 2024’te yüzde 2.1 oranında artış kaydetti. Segmentler arasında ise en fazla artış A segment araçlarda gerçekleşti. B, C ve D segment araçlar da düzenli yükseliş sürdü.

‘0’ ARACA ZAM ETKİLİ OLDU

Endeks sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, “Sıfır araçlara zam gelmesi ile birlikte ikinci el araçlara yönelim arttı.  Bu durum ikinci el araca talebin artmasında ve fiyatların da yükselmesinde etkili oldu. İkinci el araç piyasasının, önümüzdeki dönemde canlılığını daha da artırmasını bekliyoruz. Özellikle döviz kurundaki değişimler ve aylık enflasyon etkisi, doğal biçimde araç fiyatlarının yükselmesinde etken olacaktır. Bu durum online ikinci el araç platformlarına olan talebi de yükseltecektir. Bu noktada da kaliteli, güvenilir ve kolaylık sağlayan hizmet sunmak rekabette büyük rol oynayacak. Bizde bu süreçte müşterilerimize araç satın alma yolculuklarında kolaylık sağlamak adına ChatGPT 3.5 alt yapısıyla oluşturduğumuz VavaBot’u devreye aldık’’ diye konuştu.

 

2024-04-16T04:05:00Z dg43tfdfdgfd