FIAT'ıN YENI MODELI TOPOLINO, TüRKIYE'DE!

Citroen Ami'nin omurgasını kullanıyor.

[GÜNCELLEME 28.03.2024] Fiat, Citroen Ami'nin kardeş modeli Topolino'yu, Türkiye'de satışa sundu. Standart Topolino 449.900₺ fiyat etiketine sahipken arka bagaj gibi eklentiler ile öne çıkan Topolino Plus, 479.900₺ fiyata sahip.

"Dolce Vita" yani "tatlı hayat"... Fiat'ın yeni modeli olan Topolino, kullanıcılarına bunu vadediyor. 2.53 metrelik uzunluğu ile İtalyan markanın en küçük modeli olan Topolino, Citroen Ami'nin omurgasını kullanıyor. Zaten ilk bakışta da kendisini tanıyabiliyorsunuz.

Lakin üretici, modeli kendi tasarım diline uygun bir şekilde dizayn etmiş. İki farklı gövde tipi ile gelecek olan Topolino, Dolcevita isimli versiyonunda kapılarını kaybediyor. Akdeniz'in keyfini çıkartabilmek için tasarlanan Dolcevita, geniş kanvas tavanı ile de dikkat çekiyor.

Her iki model de İtalya sınırları içerisinde yaklaşık 10.000 Euro'ya satışta olacak. Bu da Topolino ailesinin, Ami'den yaklaşık 2.000 Euro kadar daha pahalı olmasını sağlıyor. Yalnız bu farkın temelinde, Topolino'nun donanımları yatıyor diyebiliriz. İtalyan model, Opel Rocks ve Citroen Ami'den daha fazla donanım sunuyor.

Örneğin bu donanımlardan biri direkt aracın arkasına yerleştirilen krom kaplama raylar. Kullanıcılar buraya ağır bagajlarını koyabilecek. Opsiyon listesinde ise, sıkı durun, bir duş seçeneği bile bulunuyor.

Bunu da oku

Aynı Citroen Ami gibi, Topolino da Avrupa sınırları içerisinde 16 yaş ve üstü kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Teknik olarak bir otomobil olmayan modelleri, sadece motosiklet ehliyeti ile kullanabilmek mümkün.

Diğer kardeşleri gibi 45 km/sa azami hıza sahip olan model, 75 kilometrelik de bir menzile sahip.

Modelin satışları İtalya'da başlamış durumda.

2023-07-06T08:26:34Z dg43tfdfdgfd