2024 BMX X3: İLK BAKış

4. nesil modelin tanıtımı için geri sayım başladı.

2017 yılından beri aramızda olan G01 kodlu üçüncü nesil BMW X3, markanın en çok satan modellerinden biri olmayı başardı. Hatta X3, sadece 2023 yılında 350.000 adet satış rakamına ulaşmış ve yılı lider olarak kapatmayı başarmıştı. Yani Bavyeralı üreticinin modelin üstüne titremesini anormal bulmuyoruz.

Bir süredir yeni nesil X3 üzerinde çalışan BMW, artık geri sayıma başladı. Fakat modelin resmi tanıtımından önce heyecanı artırmak isteyen üretici, dördüncü nesil X3'ün prototiplerini içeren fotoğraf galerisini yayınladı. Biz de bugün sizlerle modele ilk bakışımızı atıyoruz.

Önce bildiklerimiz ile başlayalım. Fotoğraflarda, hem şarj edilebilir hibrit hem de M Performans türevlerini görebiliyoruz. İddialara göre ailenin performanslı üyesi "M40i" adından kurtularak direkt "M50" adını kullanmaya başlayacak. BMW'nin tarihinde "i" takısını kullanmayan ilk model olacak dördüncü nesil X3, bir çağın kapanışını simgeleyecek.

Tabii dizel modeller için "d", hibritler için ise "e" ibaresi kullanılmaya devam edecek.

İddialara göre yeni nesil için G45 kod adı kullanılıyor. Yayınlanan görüntülerde G45'in çok daha yuvarlak hatlara kavuştuğunu görebiliyoruz. Zaten Bavyeralı üretici de basın bülteninde sürtünme katsayısının 0.29'dan, 0.27'ye kadar indirildiğini belirtmiş. Selefinden daha geniş olacak G45'in şasisi de daha rijit hale getirilmiş durumda.

Bunu da oku

BMW'nin opsiyon listesini kalabalıklaştırdığını da ekleyelim. Kullanıcılar yeni X3'ü, elektronik amortisörler ile gelen adaptif şasi seçeneği ile alabilecek. Buna ek olarak BMW'nin, yeni X3'ün Euro NCAP testlerini beş yıldızla geçeceğinden emin olduğu da belirtiliyor. Tabii resmi sonuçlar için beklememiz gerekecek.

Kabin içerisinde ise güncel BMW modellerinin tamamından tanıdığımız kurulum karşımıza çıkıyor.

BMW'nin aynı zamanda yeni iX3'ü de satışa sunacağını hatırlatalım. Lakin bu kez elektrikli model, içten yanmalı kardeşinden çok daha farklı görünecek. Önümüzdeki yıl gelmesini beklediğimiz iX3, BMW'nin sık sık altını çizdiği Neue Klasse platformunu kullanacak.

G45 kodlu X3'ün geleneksel versiyonlarının tanıtımı ise birkaç hafta içerisinde gerçekleşecek.

2024-04-15T06:54:37Z dg43tfdfdgfd