DIREKSIYONUNUZUN ORTASıNA EKRAN ISTER MISINIZ?

Maalesef.

Otomobiller her geçen gün daha dijital hale geliyor. Dijitalleşme arttıkça, araçların içerisindeki ekran sayılarının ve büyüklüklerinin de arttığını görüyoruz. Fakat hala "yeterli ekranım yok" diyenlerdenseniz, ZF'in size muhteşem bir çözümü var.

Dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden olan ZF, direksiyonun göbeğine ekran yerleştirerek modern sorunlara modern çözümler getirmeyi başarmış. 

Hemen aklınızdaki ilk soruyla başlayalım. Hayır, bu tasarım hava yastığı olmadan gelmiyor. Lakin hava yastığı direksiyonun göbeğinden değil, tepesinden çıkıyor Lifetec içerisinde. Aşağıdaki görselde daha net şekilde görebilirsiniz.

ZF Lifetec

Lifetec isimli bu tasarım, akıllı telefon benzeri bir arayüze sahip. ZF, ekranın olduğu bu bölümü şirketlerin ihtiyacına göre şekillendirebileceğini de söylüyor. Örneğin buraya birden fazla dokunmatik tuş yerleştirilebilir ya da direkt olarak tam ekran tasarımı kullanılabilir. Yetmiyor, fiziksel tuşlara da yer açıyor ZF bu tasarım üzerinde. 

Bunu da oku

Tabii ki Lifetec üzerinde yeni nesil otonom teknolojiler de sorunsuz çalışacak. Mühendisler bu tasarıma yarı otonom sistemler için gerekli sensörleri ekleyebilecek.

Açık konuşayım, eğer Formula 1 sürücüsü değilseniz bu tasarımdan nasıl faydalanabilirsiniz bilmiyorum. Direksiyon üzerindeki ekrandan her şeyi kontrol edebilirseniz de dijital gösterge panelinin pek anlamı kalmıyor. Bakalım Lifetec gerçekten sektörde farklı kapıların açılmasına neden olacak mı...

2024-06-11T09:29:27Z dg43tfdfdgfd