DöRT FARKLı şIRKET, FISKER'ı KURTARMAYı PLANLıYOR

Son şanslarını deniyorlar.

Fisker, epey inişli çıkışlı birkaç ay geçirdi. Şirketin iflas etmeden önce başka bir otomobil üreticisiyle ortaklık kurması gerektiğini söylemesinin ardından Nissan ile yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Ardından Fisker, Ocean SUV'nin var olan ya da olmayan bir versiyonu için envanter fiyatlarını hızla düşürdü. Ancak hala küçük bir umut ışığı var.

Business Insider'ın haberine göre, CEO Henrik Fisker geçen hafta düzenlediği toplantıda, çalışanlarına en az dört otomobil üreticisi ile görüştüklerini söyledi. ”Gizlilik Sözleşmesi imzalamış dört otomobil şirketi ile görüştük. Ancak, belli ki bazı incelemeler yapmak için zamana ihtiyaçları var.”

Fisker, hangi şirketlerle görüştüklerine dair ne bir ipucu ne de bu süreç hakkında bir zaman çizelgesi vermedi. Alaska isimli pickup modelini ve Nissan için ayrı bir elektrikli pickup üretimini kapsayan 400 milyon $'lık bir anlaşma söylentisi gündeme gelmiş olsa da görüşmelerin kesilmesi sebebiyle Nissan kanadından bir yatırım görmeyeceğimizi anlıyoruz.

Fisker önümüzdeki 30 gün içinde bu dört otomobil üreticisinden herhangi biriyle anlaşmaya varamazsa iflas bayrağını çekmek zorunda kalabilir. Şirketin sadece 54 milyon $ nakiti kaldığı bildiriliyor ve bunun “mevcut yükümlülüklerini karşılamak için yeterli olmayacağı” söyleniyor.

Fisker'in bir anlaşma yapıp ayakta kalıp kalamayacağını ya da iflas çanlarının ne kadar şiddetli çalacağını önümüzdeki birkaç hafta içinde göreceğiz.

Bunlara da göz atın

Source: Business Insider

2024-04-29T15:16:12Z dg43tfdfdgfd