FIAT, PANDA'NıN IçTEN YANMALı VERSIYONLARıNı üRETMEYE DEVAM EDECEK

Biz demiyoruz, Stellantis CEO'su Tavares söylüyor.

Fiat, Panda'nın Avrupa'daki gücünü korumayı sürdürecek. Geçtiğimiz günlerde Pandina donanımı ile karşımıza çıkan model, 2030 yılına kadar da içten yanmalı versiyonlarla üretilmeyi sürdürecek. Bunu biz değil, Stellantis CEO'su Carlos Tavares söylüyor.

Tavares, Fiat Panda'nın 2030 yılına kadar müşterileri için "uygun fiyatlı" kalmasını istediklerini ifade etti. Panda'nın içten yanmalı versiyonlarının "normal şartlar altında" 2027 itibariyle ortadan kalkması bekleniyordu. Hatta elektrikli Panda'yı bu yıl içerisinde görme fırsatımız olacak. 

Fiat, 2030 yılına kadar Panda'nın içten yanmalı versiyonlarını üretmeyi sürdürecek. 

Tavares, aynı zamanda Fiat'ın İtalya'dan çekileceğine yönelik iddiaları da reddetti. Stellantis ve Fiat'ın İtalya'dan çekilmeyeceğini ifade eden yönetici, markanın bölgeye daha fazla yatırım yapacağını da belirtti.

Bu durum oldukça önemli zira Panda, Napoli'deki Fiat tesisinde üretiliyor. Fiat'ın Avrupa'da en çok satan modeli olan Panda, 2024 yılının sadece ilk iki ayında 26.357 adet satış gerçekleştirmeyi başardı.

Bunu da oku

Yukarıda bahsettiğimiz Pandina isimli özel versiyon da bu satışları artırmayı hedefliyor. Pandina, ailenin tarihindeki ilk dijital gösterge paneline sahip versiyon olmuştu. Buna ek olarak modelin oldukça özel bir tasarıma sahip olduğunu da belirtelim.

Fiat'ın Pandina versiyonunu Türkiye'ye getirip getirmeyeceğini ise bilmiyoruz.

2024-04-15T11:53:45Z dg43tfdfdgfd