POLESTAR, GöZüNü PORSCHE MüşTERILERINE DIKMIş DURUMDA

Tesla rakibi olmaya çalışmıyorlar.

Otomobil üreticilerinin büyük çoğunluğu, mümkün olduğunca fazla otomobil satmayı istese Polestar, 2023 yılında yaklaşık 1,8 milyon otomobil satan Tesla'ya rakip olacak büyük hacimlerle ilgilenmiyor. Model 3 ile rekabet eden Polestar 2 gibi modeller sunuluyor olsa da Volvo alt markasının hedefi, kendisini daha üst sınıf olarak konumlandırmak ve Almanya'nın Büyük Üçlüsü ve Porsche gibi üst düzey markalardan müşteri çekmek.

Bu durum, Polestar'ın 2025 yılında yıllık 155 - 165 bin araç satma hedefi ile açıkça görülmektedir. Bu, aynı yıl yaklaşık 2,2 milyon araç satması beklenen Tesla'dan önemli ölçüde daha az, ancak yılın ilk çeyreğinde teslim edebileceğinden daha fazla araba üreten Amerikalı üretici, elinde kalan kalan stokları satabilmek için büyük indirimler sunmak zorunda kaldı.

Tesla beklenmedik ve genellikle büyük indirimleriyle tanınıyor ve bu da Polestar'ın başvuramayacağı iş modelinin bir başka yönü. Polestar, yeni modellerinden biri olan Polestar 4'ün, en azından boyut ve menzil açısından Tesla Model Y'ye doğrudan rakip olduğundan bahsetti. Fakat Polestar'ın derdi, benzer boyutta ancak çok daha pahalı olan Porsche Macan EV'nin müşterilerinin ilgisini çekmek.

Polestar, Volvo'nun elektrikli ve sportif yan markası olarak ortaya çıkmış olsa da, Volvo Polestar ile olan finansal bağını bırakma niyetinde olduğunu açıkladı. Halen Volvo'nun ana şirketi Geely'ye ait olan Polestar, gelecek modellerinde Volvo'dan bariz şekilde farklı olan tasarımları görmemiz muhtemel, ancak yine de platformları ve teknolojileri ortak kalacak.

Polestar aynı zamanda Porsche Taycan'a rakip olacak ve Polestar 5 olarak adlandırılacak bir araç üzerinde çalışıyor ve yıl sonuna kadar üretime geçmesi bekleniyor. Taycan ile yakın seviyede bir başlangıç fiyatı bulunan 5, en üst donanımda neredeyse 900 bg güç ve 103 kWh bataryası sayesinde yaklaşık 480 km menzil sunacak. Polestar 5, hedef kitlesi olarak Model S'e de rakip olacak.

Bunlara da göz atın

2024-04-15T17:23:44Z dg43tfdfdgfd