YENI MERCEDES-BENZ EVITO | VIP’LER ARTıK ELEKTRIKLI! | İLK SüRüş

Konfor, elektriklendi.

İlk Sürüş köşemizde bu hafta sonu sizlerle birlikte Mercedes-Benz'in yeni makyajladığı Vito ailesine yakından bakıyoruz. Sevgili şef editörümüz Onur Koray'ın Frankfurt'ta gerçekleştirdiği ziyarette asıl odağımız ise elektrikli Vito oluyor.

Öncelikle her iki modelde de yaşanan değişikliklere yakından bakalım. Vito ailesi artık EQ modellerini andıran bir ön bölüme sahip. Hem elektrikli hem de içten yanmalı seçeneklerinde bulunan ızgara tasarımı, Vito'ları EQ modellerine bir adım daha yaklaştırmış. Makyajlı Vito'nun maksimum bagaj hacmi 6.600 litre olurken, maksimum taşıma kapasitesi de 950 kg olarak belirtiliyor.

İç mekanda ise Mercedes konforunu hissetmek mümkün. Rahat koltuklar ve ayarlanabilir kol dayamanın yanı sıra, direksiyon üzerine de dokunmatik tuşlar eklenmiş. Comfort, Eco ve Maximum Range sürüş modlarını ise orta konsolda bulunan dev selektör ile değiştirebiliyorsunuz.

Gelelim Mercedes-Benz eVito'ya... eVito, 60 ve 90 kWh kapasiteli batarya seçenekleri ile satın alınabilecek. En düşük batarya seçeneği 319, en yüksek batarya seçeneği ise 381 km menzil sunabiliyor WLTP verilerine göre. 

Bunu da oku

AC şarj ile maksimum 11 kW'a kadar şarj olabilen eVito, DC şarj ile 110 kW hızlı şarj desteği de sunuyor. Buna ek olarak aracın içerisindeki bilgi eğlence ekranından, bataryayı anlık olarak şarj edebileceğiniz maksimum güç seviyesini de görebiliyorsunuz.

Neyse biz daha fazla anlatıp videonun tadını kaçırmayalım. Hepinize iyi seyirler!

2024-04-28T09:26:11Z dg43tfdfdgfd