BENTLEY BATUR CABRIO: W12 MOTORUN AçıK HAVAYLA BULUşMASı

Sadece 16 tane üretilecek.

Bentley'nin W12 motoru, veda turunda bir basamak daha ilerledi. Son gösterilerinden birini Batur'un kaputu altında gerçekleştiren 12 silindirli, bu sefer kumaş tavanlı bir gövdeye güç veriyor. 18 adet örneği üretilecek olan coupe versiyonunun nadir olduğunu düşünüyorsanız hazır olun, çünkü cabrio versiyonun yalnızca 16 örneği üretilecek.

Batur Cabrio, çift turbolu 6.0 litrelik motoru kullanan son Bentley olmasa da, 12 silindirli son modeller arasında yer alıyor. W12'nin bugüne kadarki en güçlü hâlini kullanan yeni model, şaşırtıcı bir şekilde 740 bg ve ve 1000 Nm tork sunuyor.

Temelde TSI ailesinin bir parçası olan W12 motor, 20 yıldır piyasada yer alıyor. Bu süreçte yapılan iyileştirmeler ile %40 daha fazla güç üreten makine, verimlilik açısından da %25'e varan artış yakalamış. Tüm bu güç, pürüzsüz bir sürüş sunan sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekere iletiliyor. Ayrıca Bentley, egzoz sisteminin tamamını titanyumdan imal ettiklerini belirtiyor.

Basın görsellerinde Batur Cabrio'yu sadece tavanı katlanmış şekilde görüyor olsak da, koltukların arkasına gizlenmiş yumuşak bir tavan açıkça görünüyor. Sadece bir düğmeye basarak tavanı indirmek veya kaldırmak 19 saniye sürüyor. Fakat bu işlem, en fazla 50 km/s hızda giderken gerçekleştirilebiliyor.

Arka koltukları sayesinde daha kullanışlı olan GT Continental'in aksine Batur Cabrio, yalnızca iki koltuğa sahip. Aktif arka spoiler'a sahip coupe versiyonu ile karşılaştırdığımız zaman Cabrio'nun bagaj kapağında ördek-tipi sabit bir spoiler görüyoruz. 

Ultra lüks İngiliz markası, görsellerdeki Batur Convertible Car #0 prototipinin, müşteriler için tasarlanan araçlar kadar süslü olduğunu belirtiyor. Parlak karbon fiber vurgularla birlikte çarpıcı bir Vermillion Gloss boyaya sahip olan aracın içinde, rose-gold rengi detaylar bulunuyor.

Bentley fiyatlandırma konusunda ağzını sıkı tutuyor ama Batur Cabrio'nun, 2,1 milyon $ (67.7 milyon ₺) fiyat etiketiyle sunulan coupe versiyonundan daha pahalı olacağı kesin. Continental GT Speed Convertible'ın 330 bin $'dan (10.6 milyon ₺) başladığı düşünüldüğünde bu oldukça yüksek bir fiyat.

Bunlara da göz atın

Source: Bentley

2024-05-08T14:15:30Z dg43tfdfdgfd